Skip to content

Kan 37.000+ företag ha fel? Varför du också ska välja NetSuite

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
Varför du också ska välja NetSuite

Med över 37.000 framgångsrika implementeringar globalt, står sig frågan: Kan så många företag ha fel? Oracle NetSuite erbjuder en revolutionerande lösning för moderna företag, som söker att effektivisera sina processer och öka sin lönsamhet. Låt oss utforska varför NetSuite är det självklara valet för företag över hela världen, oavsett storlek och bransch.

Oracle NetSuite är ett av de mest populära ERP-systemen på marknaden. Med över 37 000 framgångsrika implementeringar i mer än 215 länder är det även ett av de snabbast växande affärssystemen i världen. Det används av företag i olika storlek och branscher, till exempel inom tillverkning, distribution, tjänstesektorn och i projektdriven verksamhet.

En stor anledning till dess popularitet är användargränssnittet. Eftersom NetSuite är utvecklat med slutanvändaren i fokus, så sjunker användartröskeln och medarbetarnas produktivitet ökar. Faktum är att NetSuites gränssnitt har satt en ny standard för moderna affärssystem.

Att systemet är molnbaserat är en annan anledning till dess popularitet. Det gör det snabbare och enklare att implementera än traditionella ERP-system. Det gör också att systemet är kostnadseffektivt med upp till 77% lägre ”total cost of ownership” jämfört med ERP-system som implementeras på egna servrar.

 

En plattform för alla affärsprocesser

Oracle NetSuite erbjuder en svit av moduler som täcker allt från ekonomistyrning till sälj- och kundrelationshantering (CRM), lager- och orderhantering, tillverkning, material- och produktionsplanering, logistik, inköp, kvalitetskontroll, underhåll och projektledning.

De olika modulerna i NetSuite hjälper företag att effektivisera sina affärsprocesser och minska sina kostnader. Systemet ger också god insyn i verksamheten, vilket i sin tur gör det enklare att fatta välgrundade beslut och effektivt hantera sina resurser.

Modulerna är fullständigt integrerade så att du kan hantera alla processer från en och samma plattform. Du kan konfigurera systemet så att det passar den egna verksamhetens krav och integrera det mot tredjepartsapplikationer.

NetSuite är flexibelt och anpassningsbart, med olika licensalternativ och lösningar som kan skräddarsys för att uppfylla specifika behov inom olika branscher. Systemet har även inbyggda BI-komponenter (Business Intelligence) som KPI:er, rapporter och villkorsstyrda påminnelser – allt i realtid från en enhetlig databas.

Med NetSuite hanterar du enkelt viktiga områden som till exempel bokföring, lagerhantering, leveranskedjor och distribution. Exempel på utmaningar som NetSuite löser:

 

 • Ett system för alla bolag inom en koncern: Anpassat för att användas inom hela koncerner, vilket underlättar samordning och enhetlig hantering.
 • Automatisk konsolidering av finansiell information: Integrerar och sammanställer ekonomiska data från koncernens olika delar för att underlätta analys och översikt.
 • Hantering av flera valutor: Viktigt för företag med internationell verksamhet, underlättar transaktioner i olika valutor.
 • Hantering av flera språk: Minskar språkbarriärer och ökar användarvänligheten.
 • Internationella skatteregler: Stödjer olika skattelagar och -föreskrifter för att säkerställa efterlevnad i de länder där företaget är verksamt.
 • Automatisering: Förbättrar produktiviteten och de ekonomiska processerna, effektiviserar och automatiserar tidskrävande manuella uppgifter.
 • Dataåtkomst: Ger tillgång till realtidsdata, tillhandahåller korrekt finansiell information och rapportering.
 • Orderhantering och lagerinsikt: Säkerställer exakthet i hantering och inköp samt precision i leveranser och minimerar lagringskostnader och reducerar fel.
 • Optimering av försörjningskedjan: Ger kontroll över varuflödet från leverantör till kund och hanterar effektivt förändringar i försörjningskedjan.
 • Projektstyrning: Övervakar projektets framsteg, hanterar projektets fakturering och utgifter.
 • Fältservice: Hanterar service och support till kunder ute på fältet, till exempel vid installationer, underhåll eller reparationer. 
 • Tillverkning: Skapar produktionsplaner, samordnar alla nödvändiga resurser för att möta produktionsplanen.
 • Kundrelationer och marknadsföring: Registrerar all kommunikation med kunder och potentiella kunder, hantera försäljningsled och grundläggande marknadsföringskampanjer.

 

Fördelar med NetSuites abonnemangsbaserade molnlösning

Tidigare var affärssystem som implementerades på plats det enda alternativet, och dessa var främst tillgängliga för stora företag med omfattande resurser. Dessa system var tidskrävande att implementera, och ofta installerades all funktionalitet på en gång.

Molnbaserade lösningar har underlättat användningen av affärssystem för små till medelstora företag. Med ett molnbaserat affärssystem förenklas implementeringsprocessen och möjligheten att skala funktionaliteten, där företag kan börja med grundläggande funktioner och lägga till mer efter behov.

Molnbaserade affärssystem är mer tillgänglig även för små företag, tack vare enklare implementering och lägre initiala kostnader. Dessutom har abonnemangsbaserad prissättning ändrat hur affärssystem budgeteras, från att vara en kapitalkostnad till en driftskostnad.

Molnet erbjuder många fördelar, bland annat minskade IT-kostnader, ökad tillgänglighet och mobilitet, och en integrerad databas. Här är några fördelar för användarna med NetSuites abonnemangsbaserade molnlösning:

 • Flexibilitet och skalbarhet: Företag kan enkelt justera sin prenumeration efter förändrade affärsbehov. Ni betalar för den funktionalitet ni använder.
 • Kostnadseffektivitet: NetSuites ”multi-tenant-architecture” (där flera kunder delar samma underliggande infrastruktur) möjliggör kostnadsbesparingar utan att kompromissa med säkerheten.
 • Automatiska uppgraderingar och underhåll: Som NetSuite-kund drar ni nytta av automatiska uppdateringar och slipper därmed kostsamma uppgraderingsprojekt.
 • Minskad IT-komplexitet: Era egna IT-resurser avlastas eftersom de inte behöver ta ansvar för underhåll av infrastruktur.
 • Tillgänglighet och mobilitet: Användarna kommer åt systemet via internetuppkoppling var än de befinner sig, vilket främjar distansarbete och samverkan och underlättar för företag med verksamhet på olika platser.

 

Varför du också ska välja NetSuite

Sammanfattningsvis är Oracle NetSuite ett kraftfullt ERP-system som hjälper företag att effektivisera sina affärsprocesser, minska kostnaderna och aggregera meningsfull data för bättre beslutsfattande.

Att NetSuite är molnbaserat ger fördelar i form av kostnadseffektivitet och skalbarhet och därför har NetSuite blivit ett populärt val för företag av olika storlek och i olika branscher.

Vi vill poängtera vikten av att alltid utforska den egna organisationens krav och behov i valet av ett ERP-system. Det finns många alternativ på marknaden idag och med tanke på ERP-systemets centrala roll i verksamheten, så är det ett väldigt viktigt beslut. Läs gärna mer här: Så väljer du det bästa affärssystemet för din verksamhet

 

Vi på xperitus är Oracle Partner och vi hjälper våra kunder med systemfrågor men också i hög grad med deras process- och verksamhetsutveckling. Dessutom bistår vi företag som ska välja ERP-system. Har du frågor om Oracle NetSuite så kan vi hjälpa dig.