Skip to content

Tre saker att tänka på vid implementering av nytt affärssystem

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
Tre saker att tänka på vid implementering av nytt affärssystem

Vid skifte av affärssystem gäller det att vara både noggrann och eftertänksam, oavsett vilken bransch ert företag befinner er inom. Efter det stora arbetet med att välja ut rätt system, väntar utmaningen med att implementera det nya systemet i er verksamhet. Med rätt planering, struktur och teamwork kommer ni ha implementerat ert nya system effektivt och kontrollerat. Vi på xperitus ger er tre viktiga utgångspunkter att ha i åtanke vid implementering av ett nytt affärssystem

Starkt ledarskap

Förändringar som tillkommer vid systemskifte eller addering av ett nytt system kan till en början skapa osäkerhet och förvirring hos medarbetare. Här krävs det att ledargruppen utstrålar både trygghet och förståelse för den rådande situationen. Det är av stor vikt att ledningen kommunicerar vilka funktioner det nya affärssystemet kommer att fylla och varför verksamheten valt att göra investeringen. Ledningen behöver ta kommando över den nya situationen och visa vägen för samtliga medarbetare som på ett eller annat sätt kommer att påverkas av implementeringen.

Involvera medarbetare

Vårt andra tips är att involvera rätt personer i implementeringsprocessen - med ett starkt teamwork kommer ni långt. Utse en projektgrupp med medarbetare som har goda kunskaper kring verksamhetens olika delar och som är villiga att coacha andra medarbetare. Alla olika kompetenser och synvinklar tas till fördel med i beaktning för att uppnå bästa möjliga resultat vid implementering. Det kan innebära att ni behöver involvera personer som arbetar med allt från försäljning och kundsupport, till logistik eller ekonomi. Vi rekommenderar att ni väljer medarbetare som antingen har tidigare erfarenhet av skifte av affärssystem, eller är engagerad i företagets utvecklingsprocesser. 

Ställ krav 

Vi avslutar med ett viktigt tips i implementeringsprocessen - våga ställ krav på både ert system och er leverantör. Ni har tagit ett stort och klokt beslut att investera i ett nytt affärssystem för er verksamhet, därför är det av stor vikt att ert nya system lever upp till era förväntningar. På xperitus erbjuder vi heltäckande och pålitliga tjänster vilket har lett till långsiktiga kundrelationer. Läs mer om hur vi på xperitus arbetar. 

Vi på xperitus har över 20 års erfarenhet av att hjälpa företag inom olika branscher att implementera affärssystem. Vi fokuserar alltid på att skapa mervärde genom att arbeta med utgångspunkt i våra kunders affärsprocesser. Kontakta oss så hjälper vi er.