Skip to content

NetSuite satsning i startgroparna på xperitus tillväxtresa

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
xperitus påbörjar nu sin tillväxtresa inom NetSuite.

xperitus påbörjar nu sin tillväxtresa inom NetSuite

Xperitus startades 2008 av fem erfarna konsulter som såg en lucka i marknaden. Samtliga arbetade med affärsprocesser och implementering av affärssystem på stora multinationella tillverkande bolag.
De såg behovet av en aktör som verkligen ville sätta sig in i kundens behov och agera som kundens partner på insidan.

Joakim Boström, som är en av grundarna, var lösningsarkitekt för produktionsplaneringen på ett antal fabriker globalt på ett större svenskt bolag. Han berättar:

- Bolagen vi konsultade på hade många olika IT-leverantörer där samtliga i princip sade till kunderna ”skicka en kravspec”.
- Vi tyckte att det borde finnas en marknad för någon som satte sig tillsammans med kunden för att förstå komplexiteten i deras verklighet; logistiskt, ekonomiskt och uppföljningsmässigt. Och det var på den grunden vi startade xperitus.

Tillväxt genom förnyat och utökat förtroende hos kunder

Xpertius har sedan starten vuxit med ca 17% per år och har idag närmare 30 konsulter. Tjänster och implementering av Oracles ERP-system JD Edwards har hittills stått för det mesta av omsättningen och merparten av alla JD Edwards-konsulter i Sverige arbetar på xperitus.

- Hittills har vi inte arbetat aktivt med försäljningen utan vuxit genom att vi gjort ett bra jobb hos våra kunder, berättar Joakim och fortsätter:
- Nu inleder vi en ny fas där vi ska upp i 50 - 60 konsulter för att tillgodose den ökande efterfrågan på våra tjänster, där vi ser tillväxt inom samtliga affärsområden.

I starten av en tillväxtresa inom NetSuite

NetSuite är xperitus nya stora tillväxtområde och här förväntar man sig en kraftig tillväxt inom de närmaste åren. Om JD Edwards säljs till stora bolag så passar NetSuite för bolag av alla storlekar, där fokus ligger på mid-market.

Den globala NetSuite marknaden växer med 13,6% och xperitus väntar sig att det nya tillväxtområdet ska vara ett lika starkt ben som JD Edwards, om fem år.

- Vi har fått tydlig kvittens från marknaden att vi gör rätt, vilket kommer att gynna oss lika mycket i NetSuite-affären som det gjort i arbetet med JD Edwards, menar Joakim.
- Satsningen på NetSuite är en del av vår strategi att växa ansvarsfullt. Vi riskminimerar och framtidssäkrar bolaget genom att bredda erbjudandet mot olika marknader och vertikaler som är konjunkturmotverkande.

En av anledningarna till att NetSuite vinner mark är dess attraktiva mjukvara med förutsägbar kostnad på en rimlig nivå. Till skillnad mot många andra molnbaserade ERP-system är NetSuite en helt integrerad lösning i det publika molnet. Den kan hantera kundunika lösningar samtidigt som kunden får ”true-cloud”-fördelar. Kontinuerlig utveckling och automatiska uppgraderingar sker utan kostsamma uppgraderingsprojekt. Licensmodellen är tilltalande då den bygger på ”pay-as-you-go”, vilket gör det enkelt och snabbt att lägga till användare eller funktionalitet.

Dubblar antalet konsulter

Tillväxtresan betyder att xperitus kommer att dubbla antalet medarbetare inom de närmaste åren.

Det innebär stora möjligheter för rätt person. Chansen att vara med från start med stor påverkan på både företaget och den egna rollen samt stora möjligheter till personlig utveckling.

- Den som brinner för att förstå kundens verksamhetsprocesser och översätta dessa till systemlösningar som förenklar, förbättrar och optimerar nyttan av affärssystemet - den passar hos oss, säger Joakim

Entreprenöriell kultur och spännande projekt

Joakim poängterar företagets filosofi att tänka i processer snarare än funktionella silos och att alltid utgå från kundens verksamhetsbehov. Verksamhetsdrivna IT-lösningar är vårt signum.

Det kan verka utmanande och skrämmande för vissa eftersom komplexiteten ökar. Konsulten måste förstå helheten och hur olika områden hänger ihop med andra delar.

Å andra sidan är det detta som gör projekten spännande, utmanande och utvecklande – och därför uppskattas av konsulterna. Som xperituskonsult är du inte heller ensam. Du behöver inte kunna allt eftersom det finns mycket kompetens internt. Däremot bör du gilla att samverka med andra, knyta nya kontakter och lösa problem.

- En uppskattad aspekt av att arbeta hos oss är vår entreprenöriella kultur där konsulterna ges stor möjlighet till personlig utveckling samtidigt som de hela tiden har stöttning från ett team kollegor med lång och gedigen erfarenhet, avslutar Joakim.

Är du nyfiken på att veta mer om våra jobböppningar?

Klicka här för att läsa mer om våra lediga tjänster just nu.