Skip to content

NetSuite: Ett omfattande ERP-system för hela ditt företag

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
NetSuite: Ett omfattande ERP-system för hela ditt företag

NetSuite ERP-system är ett av de mest avancerade och funktionellt heltäckande molnbaserade affärssystemen på marknaden idag. Denna artikel beskriver funktioner, fördelar och hur NetSuite ERP kan hjälpa företag att effektivisera sina processer och förbättra sin övergripande verksamhet. 

NetSuite ERP är en molnbaserad ERP-lösning (Enterprise Resource Planning) som integrerar en mängd olika affärsprocesser på en enda plattform. Detta inkluderar ekonomihantering, orderhantering, lagerhantering, produktion, försörjningskedjor (supply chain) och mycket mer. Genom att centralisera dessa funktioner ger NetSuite företag möjlighet att få en enhetlig syn på sina data, vilket förbättrar beslutsfattandet och ökar effektiviteten.

Huvudfunktioner i NetSuite ERP

Bokföring

NetSuite ERP erbjuder omfattande funktioner som hjälper företag att hantera sina finansiella transaktioner effektivt. Funktioner som huvudbok, kund- och leverantörsreskontra och momshantering ingår. Plattformen ger en komplett bild över företagets kassaflöde och finansiella status – all rapportering sker i realtid!

Ekonomihantering

NetSuite ERP förenklar och automatiserar dagliga finansiella transaktioner, vilket hjälper företag att snabba upp sin bokslutsprocess och säkerställer efterlevnad av regulatoriska krav och standarder. Denna funktionalitet ger en realtidsöversikt över företagets finansiella situation, vilket är avgörande för strategiskt beslutsfattande och planering.

Internationell verksamhet

För företag med internationell verksamhet med bolag i flera länder erbjuder NetSuite en robust lösning för att hantera valutor, lokala skatteregler och rapporteringskrav. Detta möjliggör finansiell konsolidering i realtid och insyn och kontroll över alla geografiska områden och dotterbolag, vilket förenklar den globala verksamheten.

Försörjningskedjan (Supply Chain)

NetSuite ERP erbjuder verktyg för att hantera hela försörjningskedjan, från leverantörer till kunder. Stöd för planering, inköp, produktion, lagerhantering och distribution. Genom att optimera försörjningskedjan kan företag minska kostnader, förbättra leveransprecisionen och öka den övergripande effektiviteten.

Inköp: NetSuite’s inköpsmodul hjälper företag att köpa varor och tjänster till bästa pris och i rätt tid. Genom att hantera inköpsprocessen centralt kan företag spara tid, minska kostnader och förbättra förståelsen för utgifter och leverantörsprestation. Detta säkerställer tydlig kommunikation genom hela inköpsprocessen från behov till betalning.

Kundorder: Genom att automatisera och effektivisera kundorderprocessen eliminerar NetSuite ERP manuella flaskhalsar och fel, vilket resulterar i en smidig övergång från offert till leverans. Detta hjälper företag att förbättra fakturerings- och betalningsprocesserna, vilket i sin tur ökar kundnöjdheten och kassaflödet.

Lager: NetSuite’s lagermodul hjälper företag att optimera sin lagerhållning genom att automatisera processerna i alla lager inom företaget. Funktioner som spårbarhet, beställningspunkter, lagerpåfyllnad och optimering av säkerhetslager är inkluderat. Dessa funktioner hjälper företag att optimera sina lagernivåer och samtidigt uppfylla sina kunders leveransförväntningar. 

För att ytterligare förbättra och effektivera lagerhanteringen erbjuder NetSuite ERP funktioner för att optimera lagerprocesserna med hjälp av streckkodsläsare för guidade plock- och packuppdrag.

 

Fördelar med NetSuite ERP

Automatisering av finansiella processer

Genom att automatisera finansiella processer kan företag minska behovet av manuella insatser, vilket ökar effektiviteten och minskar risken för fel. Detta frigör tid för medarbetarna att fokusera på strategiska uppgifter och förbättrar den övergripande produktiviteten.

Realtidsanalyser och dataåtkomst

NetSuite ERP erbjuder realtidsanalyser i företagets verksamhet, vilket möjliggör för beslutsfattare att snabbt och enkelt få tillgång till kritisk affärsinformation. Detta förbättrar beslutsfattandet och gör det möjligt för företag att reagera snabbare på förändringar i marknaden.

Förbättrad dataintegritet och rapportering

Genom att konsolidera data i en centraliserad plattform säkerställer NetSuite ERP att företag har tillgång till korrekt och aktuell realtidsinformation. Detta förbättrar kvaliteten på finansiella rapporter, lagerstatus och andra viktiga rapporter.

Ökad kundnöjdhet

Genom att förbättra kundorderhanteringsprocesser och säkerställa snabba leveranser kan företag öka kundnöjdheten. NetSuite ERP hjälper till att säkerställa att kundorder levereras korrekt och i tid, vilket bygger starkare kundrelationer och ökar lojaliteten.

Kostnadsbesparingar och effektivisering

Genom att optimera försörjningskedjan (supply chain) och lagerhanteringen kan företag minska driftkostnaderna. NetSuite ERP hjälper företag att balansera lagernivåer, minska överlager och undvika brister, vilket leder till kostnadsbesparingar och effektivare drift.

 

Utmaningar som NetSuite ERP löser

Automatisering av manuella processer

Manuella processer kan vara tidskrävande och inte sällan uppstår fel. NetSuite ERP automatiserar dessa processer, vilket minskar behovet av manuella insatser och förbättrar effektiviteten.

Tillgång till realtidsdata

I dagens snabbrörliga affärsvärld är tillgång till realtidsdata avgörande för att fatta informerade beslut. NetSuite ERP ger företag möjlighet att snabbt och enkelt få tillgång till den data de behöver för att fatta strategiska beslut.

Säkerställande av dataintegritet

Att tillhandahålla intressenter med korrekta och aktuella finansiella rapporter, lagerrapporter och annan viktig information är avgörande för företagens framgång. NetSuite ERP hjälper företag att säkerställa dataintegritet och tillhandahålla korrekta rapporter.

Möta kundförväntningar

För att behålla och attrahera kunder är det viktigt att leverera order i tid och med hög noggrannhet. NetSuite ERP hjälper företag att uppfylla dessa förväntningar genom att förbättra orderhanteringsprocesser och säkerställa snabb och korrekt leverans.

Balans mellan tillgång och efterfrågan

Att hantera försörjningskedjor i en föränderlig miljö med stigande kostnader och skiftande köpbeteenden kan vara utmanande. NetSuite ERP hjälper företag att balansera tillgång och efterfrågan, vilket säkerställer att de har rätt produkter tillgängliga vid rätt tidpunkt.

Kortare tid till värde med NetSuite ERP

En av de största fördelarna med NetSuite ERP är det går snabbt att implementera. Genom att använda beprövade, ledande metoder som är anpassade efter erfarenheter från tusentals globala implementationer, kan företag snabbt gå live med NetSuite ERP. Detta möjliggör för företag att börja dra nytta av plattformens fördelar på kort tid och säkerställer kontinuitet från försäljning till tjänster och support.

Tydlig kostnadsbild för NetSuite ERP

NetSuite ERP är en prenumerationsbaserad lösning där kostnaden består av en årlig licensavgift. Licensavgiften inkluderar tre huvudkomponenter: kärnplattformen, valfria moduler och antalet användare. Detta ger företag flexibiliteten att betala för de funktioner de behöver och skala upp när verksamheten växer.

 

Slutsats

NetSuite ERP är en kraftfull och flexibel lösning som hjälper företag att hantera sina affärsprocesser mer effektivt. Genom att erbjuda omfattande funktioner för finansiell hantering, orderhantering, lagerhantering och mycket mer, ger NetSuite ERP företag möjlighet att förbättra sin operationella effektivitet och kundnöjdhet. Med dess molnbaserade arkitektur och realtidsdataåtkomst kan företag fatta bättre beslut och snabbt anpassa sig till förändringar i marknaden.

 

Vi på xperitus hjälper våra kunder med systemfrågor samt i hög grad med deras process- och verksamhetsutveckling. Som partner till Oracle bidrar vi med industrikompetens och expertis kring ERP-systemet NetSuite. Vi är en strategisk partner för digital transformation, redo att stödja ditt företag genom hela resan. Har du frågor om Oracle NetSuite kan vi hjälpa dig.
 
Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan hjälpa ditt företag att växa och utvecklas med rätt ERP-lösning!