Skip to content

xperitus – en partner att lita på

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
xperitus – en partner att lita på

xperitus startades 2008 av fem erfarna konsulter som såg en lucka i marknaden. Samtliga arbetade med affärsprocesser och implementering av affärssystem på stora multinationella tillverkande bolag. De såg behovet av en aktör som verkligen ville sätta sig in i kundens behov och agera som kundens partner på insidan.

Joakim Boström, CEO och en av grundarna, var lösningsarkitekt för produktionsplaneringen på ett antal fabriker globalt på ett större svenskt bolag. Han berättar:

– Bolagen vi konsultade på hade många olika IT-leverantörer där samtliga i princip sade till kunderna ”skicka en kravspec”.

– Vi tyckte att det borde finnas en marknad för någon som satte sig tillsammans med kunden för att förstå komplexiteten i deras verklighet; logistiskt, ekonomiskt och uppföljningsmässigt. Och det var på den grunden vi startade xperitus.

xperitus är fortsatt specialister på affärsprocesser och har sedan starten vuxit med ca 17% per år och har idag närmare 30 konsulter. Tjänster och implementering av Oracles ERP-system JD Edwards har hittills stått för det mesta av omsättningen och merparten av alla JD Edwards-konsulter i Sverige arbetar på xperitus. Oracle NetSuite är xperitus nya stora
tillväxtområde och här förväntar man sig en kraftig tillväxt inom de närmaste åren.

– Hittills har vi inte arbetat aktivt med försäljningen utan vuxit genom att vi gjort ett bra jobb hos våra kunder, berättar Joakim.

xperitus skapar kundnytta genom effektivt användande av affärssystem

xperitus målsättning är att vara den marknadsledande aktören av tjänster för Oracles affärssystem på den nordiska marknaden. Idag är xperitus specialiserade på alla typer av tjänster och integreringar relaterade till affärssystemen JD Edwards EnterpriseOne och NetSuite.

– Vi skapar kundnytta genom att arbeta med utgångspunkt i våra kunders affärsprocesser via systemens standardfunktioner, berättar Mikael Andersson, Operations Manager för affärsområdet JD Edwards hos xperitus.

– Vårt branschkunnande blir tillsammans med Oracles produkter ett mycket kraftfullt verktyg vid implementering eller uppgradering av affärssystem, säger Mikael och fortsätter:

– På detta sätt kombinerar vi vår kompetens och erfarenhet med kundens behov och skapar långvariga relationer med kontinuitet i leveranserna.

Mikael Andersson, Operations Manager, JD Edwards hos xperitus 
Mikael Andersson, Operations Manager för affärsområdet JD Edwards hos xperitus

Oracle NetSuite och JD Edwards EnterpriseOne: Två kraftfulla ERP-system

Inom Oracle-portföljen erbjuder xperitus två olika ERP-system som adresserar olika affärsbehov. Oracle NetSuite, för närvarande ett av de snabbast växande molnbaserade ERP-systemen på marknaden, ger företag flexibilitet och skalbarhet i sina verksamhetsprocesser. Å andra sidan erbjuder Oracle JD Edwards EnterpriseOne en robust och mycket
anpassningsbar lösning som kan användas i molnet, on-premises eller som en hybridlösning. Detta system är särskilt populärt bland företag med komplexa affärsprocesser som verkar på konkurrensutsatta marknader.

xperitus har genom åren gjort åtskilliga implementeringar av JD Edwards EnterpriseOne och Oracle NetSuite. xperitus hjälper kunderna med systemfrågor men också i hög grad med deras process- och verksamhetsutveckling. Dessutom bistår xperitus företag som ska välja
ERP-system.

xperitus erbjuder också alla typer av utvecklingstjänster för systemen. Som experter på JD Edwards och NetSuite kan xperitus hjälpa företag att implementera, konfigurera och optimera systemen. Men xperitus konsulter har även lång erfarenhet av integrationer med andra system, där de utvecklar lösningar för kundens unika behov via digitalisering, automatisering och orkestrering.

För kunder som använder något av affärssystem NetSuite eller JD Edwards erbjuder xperitus dessutom utbildning och support men också proaktiv support där xperitus rekommenderar förbättringar och åtgärder innan problem uppstår. 

JD Edwards EnterpriseOne

JD Edwards är ett integrerat affärssystem med omfattande funktionalitet som stödjer en lång rad affärsprocesser. Systemet inkluderar över 80 moduler som hjälper företag att effektivisera sina processer och minska sina kostnader. Modulerna är fullständigt integrerade, vilket gör att man kan hantera alla processer från en och samma plattform och få värdefulla insikter för bättre beslutsfattande och resurshantering.

JD Edwards är flexibelt och kan med fördel integreras med andra system och databaser som används internt eller av leverantörer, kunder och partners. xperitus hjälper företag med integrationen för att få ett effektivt flöde mellan applikationer och program i ett gränssnitt som är skräddarsytt för kundens verksamhet.

JD Edwards EnterpriseOne erbjuder konkurrenskraftiga lösningar för framförallt tillverkningsindustrin, grossister/distributörer samt bygg- och ingenjörsföretag. Systemet är anpassningsbart efter kundens eget val av databas, operativsystem och hårdvara – en unik fördel.

När är JD Edwards rätt val och varför?

NetSuite

NetSuite är ett molnbaserat ERP-system från Oracle. Det används av företag i olika storlek och branscher, till exempel inom tillverkning, detaljhandel, distribution och i tjänstesektorn. Genom att från grunden byggts som just ett molnbaserat affärssystem erhålls ett prenumerationsbaserat ägande med hög kostnadseffektivitet och tillgänglighet.

NetSuite erbjuder en svit av moduler som täcker allt från ekonomistyrning till sälj- och kundrelationshantering (CRM), lager- och orderhantering, tillverkning, logistik, inköp, HR och projektledning.

De olika modulerna i NetSuite hjälper företag att effektivisera sina affärsprocesser och minska sina kostnader. Systemet ger också god insyn i verksamheten, vilket i sin tur gör det enklare att fatta välgrundade beslut och effektivt hantera sina resurser.

Modulerna är fullständigt integrerade så att man kan hantera alla processer från en och samma plattform. Man kan konfigurera systemet så att det passar den egna verksamhetens krav och integrera det mot tredjepartsapplikationer.

När är Oracle NetSuite rätt val och varför?

xperitus Projekt Management – hjälper företag ta kontroll över projekt och processer

Som ett tredje affärsområde, vid sidan av NetSuite och JD Edwards, erbjuder xperitus projektledning, där xperitus är med i hela processen, från uppstart och planering till genomförande och avslut. xperitus projektledare kan vara till nytta vid en mängd olika projekt, bland annat vid implementering av ett nytt affärssystem eller uppgradering och förändring av befintliga system, optimering av lager- och distributionssystem eller införande av customer relationship management (CRM). xperitus är också experter på förbättrings- och förändringsarbete (change management).

Ett projektledningsuppdrag är plattformsoberoende och xperitus tar ansvar för hela projektet. Det inkluderar allt från förstudie, budgetering och planering till lösningsförslag, genomförande och avslut.

Genom att anlita xperitus projektledare får man tillgång till konsulter med över 20 års branschspecifik erfarenhet inom bland annat förbättringsprojekt, uppgraderingar och förändringsarbete. Vid projektledning använder xperitus effektiva projektledningsverktyg
från Oracle.

Implementering av affärssystem: 5 vanliga fallgropar

Sammanfattningsvis

xperitus har fyllt en lucka på marknaden genom att erbjuda sina kunder mer än bara tekniska lösningar. Med fokus på att verkligen förstå sina kunders behov och processer har xperitus blivit en uppskattad samarbetspartner när det gäller Oracle NetSuite och Oracle JD
Edwards ERP-system samt inom Project Management. Med en imponerande tillväxtkurva, ambitiösa mål och en vision att fortsätta skapa nytta för sina kunder genom effektivt användande av affärssystem, ser xperitus mycket positivt på framtiden.

– Vi brinner för att förstå kundens verksamhetsprocesser och därefter översätta dessa till systemlösningar som förenklar, förbättrar och optimerar nyttan av affärssystemet, avslutar Joakim Boström.

 

Vi på xperitus är experter på ERP-systemen Oracle NetSuite och Oracle JD Edwards EnterpriseOne. Vid sidan av systemimplementering (som vi gjort i stort antal genom åren) så agerar vi som långsiktig partner till våra kunder och hjälper dem med deras process- och verksamhetsutveckling.

Implementering av Oracle NetSuite och Oracle JD Edwards EnterpriseOne.