Skip to content

Tre metoder för att motivera en investering av nytt affärssystem

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
Tre metoder för att motivera en investering av nytt affärssystem

Har ni identifierat ert befintliga affärssystem som en tidsslukare? Även ett affärssystem som tidigare varit en kraftfull tillgång riskerar i takt med företagets utveckling att bli statiskt och utdaterat. Då är det dags att byta till ett system som är anpassat efter dagens behov och som säkrar företagets framtida tillväxt. Men hur  motiverar man bäst ett byte av affärssystem för att få med alla på tåget? Här lyfter vi på xperitus fram tre metoder för att ta fram ett välgrundat underlag som hjälper er att motivera en investering av ett nytt affärssystem.

Lyft problem och hitta lösningar

Brister i ert affärssystem som blir begränsande för verksamheten hotar företagets konkurrenskraft - finns det brister som dessutom påverkar resultatet negativt är det sannolikt en fråga som intresserar de flesta beslutsfattare. Genom att först specificera de problem som upplevs med ert nuvarande system blir det enklare att presentera lösningar som grundar sig i era faktiska utmaningar. Säkerställ att alla avdelningar ger sin bild av vilka problem som upplevs med nuvarande system - kanske är det långsamma rutiner med onödigt dubbelarbete, ineffektiv lagerhantering eller en upplevelse av att halka efter i vad som blivit ny branschstandard. Oavsett är det viktigt att kunna presentera vad som föranleder förslaget kring en investering i nytt affärssystem.

Beräkna ROI för affärssystemet

Att investeringsförslaget är välgrundat ur ekonomisk synvinkel är en förutsättning för att få gehör från ledningsgrupp och andra beslutsfattare. Tydliggör hur en investering i ett nytt affärssystem kan betala sina kostnader och leda till besparingar genom att beräkna investeringens ROI - return on investment. Var noggrann i prognoser för kostnader, förväntade vinster och besparingar så att investeringens beräknade avkastning framstår som trovärdig.

Fallstudier

När problem, lösningar och kostnader finns på bordet blir det ofta tydligt att ett byte av affärssystem är en nödvändig förändring som är viktig för att företaget ska förbli konkurrenskraftigt. Genom att ta hjälp av fallstudier från systemleverantörens tidigare kunder kan argumenten stärkas ytterligare - någon annan har troligen stått inför samma svårigheter som ni. Deras erfarenheter kan användas som exempel på lösningar för just ert företags utmaningar.

Vi på xperitus är experter på Oracles affärssystem JD Edwards EnterpriseOne och NetSuite. Vi har lång erfarenhet från implementationer av affärssystem i olika flera olika branscher och fokuserar alltid på att skapa mervärde med utgångspunkt i våra kunders affärsprocesser. Välkommen att kontakta oss för att veta mer om våra affärssystem och hur vi kan hjälpa just ert företag.