Skip to content

Svenska Foder: Först ut med Oracle JD Edwards Release 24 med xperitus

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
Svenska Foder: Först ut med Oracle JD Edwards Release 24 med xperitus

I en tid när digitalisering är avgörande för konkurrenskraften tar Svenska Foder, en ledande aktör inom foder- och växtodlingsprodukter till lantbruket och cerealieprodukter till livsmedelsbranschen, stora kliv framåt genom att bli en av de allra första Oracle-kunderna i världen att implementera JD Edwards EnterpriseOne Release 24, Tools 9.2.8.1. Implementationen och utrullningen har gjorts i samarbete med xperitus, Oracle-partner sedan 2008 och en långvarig leverantör till Svenska Foder, vilket placerar både Svenska Foder och xperitus i framkant när det gäller att använda ny och avancerad teknologi.

 

Om Svenska Foder: Tradition och innovation

Svenska Foder, en del av den multinationella DLG-koncernen, har verkat inom foderindustrin sedan 1989. Företaget erbjuder ett brett utbud av produkter för att stödja djurhållning och jordbruk med produkter för foder och växtodling samt spannmålshandel, med fokus på kvalitet, säkerhet och hållbarhet. Med 329 anställda och en årsomsättning på närmare 6 miljarder SEK hanterar företaget cirka 2 miljoner ton produkter årligen. Svenska Foder strävar efter att ständigt utveckla nya produkter och tjänster och arbetar i nära samarbete med sina cirka 250 återförsäljare över hela landet för att säkerställa en effektiv distribution.

Catarina Hagelberg, projektledare på Svenska Foder, reflekterar över företagets långa relation med JD Edwards som startade redan i början av 90-talet. "När vi först implementerade JD Edwards var det ett strategiskt beslut för att stödja våra komplexa behov. Med tiden har systemet blivit centralt för vår tillväxt och effektivitet," berättar Catarina. Med ett litet team som hanterar 120 servrar, inklusive JD Edwards, över 32 platser i Sverige och betjänar 320 användare, var utmaningen inte bara att underhålla systemet utan att också använda det för innovation och värdeskapande.
Catarina Hagelberg, Svenska Foder

Catarina Hagelberg, Projektledare på Svenska Foder

 

Digital omvandling med fokus på digitalisering och automatisering

Under IT-ledning av Anders Falk, CIO på Svenska Foder, har företaget strävat efter digitalisering med fokus på att effektivisera verksamheten och förbättra kundservicen. "Vårt mål har varit tydligt – att förbättra vår verksamhet och bibehålla vår ledande position genom innovation," förklarar Anders Falk. Denna vision driver Svenska Foder att kontinuerligt investera i och utveckla sin JD Edwards-plattform för att maximera dess kapacitet.

Uppgraderingen till EnterpriseOne 9.2 år 2020, då till exempel JD Edwards Orchestrator introducerades, underlättade automatiseringen av kritiska affärsprocesser såsom skördekontrakt och prissättningsscheman, vilket tidigare krävde omfattande manuellt arbete. "Automatiseringen av dessa processer har inte bara minskat våra driftskostnader utan också avsevärt förbättrat vår anpassningsförmåga utifrån kundförväntningar och definierar en ny nivå av service," säger Anders Falk. "Genom att ha konsoliderat våra data till en enda källa kan vi nu utnyttja denna information för att maximera funktionalitet och resultat," förklarar Anders Falk vidare.

Implementationen av JD Edwards Release 24 utgör ytterligare en betydande milstolpe på deras resa, med ännu fler möjligheter för framtida digitalisering och automatisering.

Anders Falk, Svenska Foder

Anders Falk, CIO på Svenska Foder

 

Affärsvärdet av JD Edwards Release 24

Genom att använda Orchestrations och User Defined Objects har Svenska Foder kunnat förbättra och automatisera affärsprocesser över hela organisationen. "Att automatisera processen för skördekontrakt och integrera vårt CRM-system med JD Edwards har gjort oss mer flexibla och effektiva," säger Catarina Hagelberg. Denna utveckling har lett till betydande tids- och kostnadsbesparingar samtidigt som kvaliteten på tjänsterna har förbättrats.

Dessutom har införandet av nya digitala funktioner i EnterpriseOne automatiserat och optimerat olika processer, vilket lett till betydande operativa förbättringar. "Automatiseringen av vårt Point of Sales-system med JD Edwards har effektiviserat hur vi hanterar transaktioner i butik. Realtidsuppdateringar av registerdata och transaktionsdata innebär att vår butikspersonal kan arbeta mer effektivt, vilket minskar manuellt arbete motsvarande mer än en heltidsanställd," tillägger Catarina Hagelberg.

 

xperitus: En partner för innovation

Den framgångsrika implementeringen av JD Edwards Release 24 hos Svenska Foder genomfördes av xperitus, specialister på affärsprocesser och systemimplementeringar.

"Att vara bland de första i världen med att implementera och gå live med JD Edwards EnterpriseOne Release 24 hos Svenska Foder är ett exempel på vår ambition att leda genom innovation," säger Mikael Andersson, produktansvarig för JD Edwards på xperitus.

Mikael Andersson berättar vidare om samarbetet med Svenska Foder: "Det är ett riktigt privilegium att arbeta med kunder som förstår fördelarna med att kontinuerligt hålla sig på en aktuell programversion och ta till sig de nya funktioner som Oracle levererar. Svenska Foder har under de senaste åren verkligen omfamnat orkestreringar och no/low code-lösningar för integration, digitalisering och automatisering. Nu är de i en ännu bättre position att dra nytta av sin investering."

Partnerskapet mellan Svenska Foder och xperitus är ett exempel på hur ett gemensamt fokus på innovation kan skapa värde och främja tillväxt. "Vårt samarbete med xperitus exemplifierar ett öppet, engagerande och problemfritt partnerskap," berättar Anders Falk. Han fortsätter, "Vår resa med JD Edwards och xperitus har handlat om mer än bara att uppgradera våra system; det har handlat om att transformera vår verksamhet för att ligga i framkant i en konkurrensutsatt marknad."

 

Slutsats: Sätter en ny standard

Samarbetet mellan Svenska Foder och xperitus med Oracle JD Edwards Release 24 visar hur tradition kan möta innovation för att öka effektiviteten och förbättra kundservicen. Genom att fokusera på digitalisering och strategiska teknikinvesteringar har Svenska Foder och xperitus inte bara visat värdet av ett starkt partnerskap för framtidens innovationer och konkurrenskraft – den visar också styrkan i partnerskapet mellan en visionär kund och en skicklig Oracle-partner. De möjligheter som uppstår i detta gemensamma åtagande placerar Svenska Foder i en utmärkt position för fortsatt framtida innovation.

Kontakta oss