Skip to content

Så stödjer ett PSA-system projektorienterade företag

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
Så stödjer ett PSA-system projektorienterade företag

Att styrning av affärsprocesser numera sker med hjälp av smart programvara och teknik är mer regel än undantag. Grunden till många av dagens affärssystem lades under en tid då försäljningslandskapet främst var riktat mot fysiska produkter. I takt med att företag nu i större grad erbjuder sin kompetens i tjänsteorienterade verksamheter har vikten av anpassade system för processhantering ökat. Därför blir det allt mer förekommande med Professional Services Automation-system (PSA) i projektorganisationer inom konsult- och tjänsteverksamheter. Här förklarar vi på xperitus hur ett bra PSA-system stödjer er projektorganisation.

Förenklade samarbeten i ett PSA-system

Välutvecklade PSA-system har till uppgift att stödja och optimera projektledningen genom hela projektets cykel - från första underskrift till slutfakturering av tjänsterna. Ett PSA-system öppnar upp till mer transparenta och effektiva samarbeten när alla avdelningar får tillgång till samma information i processen - förändringar i projektet kan kommuniceras direkt och riskerar inte att gå förlorade på vägen genom organisationen. Projektmedlemmar kan se projektens utveckling i realtid och agera tidigt på kritiska förändringar för att undvika kostsamma steg i fel riktning. De flesta system är idag molnbaserade så projektmedlemmar kan samarbeta effektivt och oberoende av var i världen de befinner sig.

Planera effektivt med rätt projektstöd

Projektledarens planeringsprocess av resurser och tidsåtgång kan vara ett komplext åtagande - men med rätt PSA-system får projektledaren en tydlig överblick över tillgängliga resurser och planeringen kan förenklas. Genom goda förutsättningar för enkel tidsregistrering kan systemet ge en helhetsbild över resursbeläggning på individ och gruppnivå - det minskar risken för att resurser överbokas eller att planering för flera projekt överlappar varandra.

Datadrivna beslut med Netsuite PSA-system

På xperitus har vi lång erfarenhet av olika system för affärsprocesser så vi vet att ni med hjälp av Netsuites affärssystem med PSA-integration kan ta er projektplanering och beslutsfattande till en högre nivå. Genom den data som systemet presenterar i realtid får ledning och beslutsfattare en stabil grund och behöver inte förlita sig på magkänsla vid beslutsfattning. Rapporter i systemet identifierar även försäljningsmönster, trender och risker för exempelvis överbokade resurser.

Välkommen att kontakta oss på xperitus för att veta mer om affärssystem och hur vi kan hjälpa just ert företag.