Skip to content

Viktiga anledningar till att byta affärssystem

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
Viktiga anledningar till att byta affärssystem

Att byta affärssystem är inte något som man gör i en handvändning, däremot är det ibland nödvändigt. Det finns flera olika anledningar som kan leda fram till beslutet att byta ut verksamhetens nuvarande affärssystem till ett annat. 

Ni växer ur ert befintliga affärssystem

En anledning till att ni bör byta ut ert affärssystem skulle kunna vara att ni helt enkelt växer ur ert befintliga. Många företag som är i en tillväxtfas hamnar i den situationen där företaget inte kan växa i en förväntad takt. Det kan exempelvis vara när ni på företaget får fler funktioner och större antal medarbetare eller att ni upptäcker att ni är begränsade av det befintliga affärssystemet som ni använder. Även funktionaliteter och prestanda blir under sådana omständigheter begränsade och er verksamhet blir i slutändan limiterad. Att identifiera eventuella problem och brister i ett tidigt skede inom verksamheten skapar bättre förutsättningar för ett effektivt byte av affärssystem. 

Flera bolag som behöver använda samma affärssystem

En annan anledning kan vara att ni driver en koncern med flera bolag där samtliga bolag behöver använda samma affärssystem för att att möjliggöra en effektiv arbetsprocess. Då kan ett integrerat molnbaserat affärssystem vara till stor hjälp för att ni ska kunna arbeta mot gemensamma mål inom koncernen. Med samma affärssystem för alla bolag inom koncernen eller inom en stor verksamhet blir det lättare att vara flexibel och slå samman funktioner när ni använder er av samma integrerade molnbaserade affärssystem. När ni använder er av ett skalbart system skapar ni förutsättningar för att växa och utvecklas efter era egna behov. Att välja ett affärssystem där ni betalar för det faktiska användandet gör att ni har flexibilitet och frihet att skala upp eller ned i er egen takt. 

Konkurrenskraften ökar

Många företag verkar och arbetar i konkurrenskraftiga miljöer och branscher. Att använda sig av ett integrerat affärssystem kan hjälpa er med att automatisera stora delar av tidskrävande administrativa processer för att ni ska kunna fokusera på kärnan i organisationen. Det är både tidseffektivt och ger kostnadsbesparingar att använda ett affärssystem utvecklat och anpassat efter företagets behov och förutsättningar. 

Lönar sig i längden

Att byta affärssystem är en förändringsresa värt mödan. Att implementera ett nytt flexibelt och skalbart affärssystem kommer i längden att löna sig, både kostnads- och tidsmässigt samt ur ett säkerhetsperspektiv. 

Det finns flera olika molnbaserade lösningar som är skalbara och anpassningsbara. NetSuite är ett sådant. NetSuite är ett affärssystem designat för att stödja och effektivisera den dagliga arbetsprocessen för verksamheter och bolag i alla olika storlekar och branscher – skalbart och flexibelt. 

När ni ska byta affärssystem är det fördelaktigt att ta hjälp av experter på området för att tillsammans komma fram till rätt lösning för era behov. Ni kan er verksamhet bäst och vi på xperitus är experter på just affärssystem.

Har ni fler frågor eller funderingar? Eller har ni tagit ett beslut om att påbörja en förändringsresa med ett nytt affärssystem? Tveka inte – kontakta oss redan idag så bokar vi in ett möte för att tillsammans lyfta er verksamhet till en ny nivå.