Skip to content

CRM-system - vad och varför?

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
CRM-system - vad och varför?

För att nå igenom bruset under hård konkurrens om befintliga och nya kunder är det viktigt att arbeta aktivt med att förstå kundbeteenden och stärka kundrelationer. Vi på xperitus förklarar vad ett CRM-system är och hur det kan hjälpa ert företag genom att skapa god kundförståelse.

Vad är ett CRM-system? 

CRM står för Customer relationship management, eller på svenska - arbete med kundvård. Ett CRM-system är ofta en av de viktigaste pusselbitarna för att hantera och analysera kunddata. Systemet hjälper er som företagare att ta ett helhetsgrepp om relationen med era kunder och förbättra hela kundresan. 

Strukturera, effektivisera och öka lönsamhet.

Ett CRM-system ska fungera som en stöttepelare i ert dagliga arbete och ständigt bidra till en effektivare verksamhet, där besult baseras på relevant data och implementeras på ett effektivt sätt. Ett CRM-system utvecklar och optimerar inte bara era kundrelationer utan finns även till för att vårda befintliga relationer. Det är minst lika viktigt att använda sina resurser till att underhålla befintliga kunder som att försöka attrahera nya. CRM-systemet hjälper er att prioritera sälj- och marknadsaktiviteter för just er unika verksamhet.

Vad ingår vanligtvis i ett CRM-system? 

Behovet av funktioner i ett CRM-system är unikt för varje företag och det finns därför en mängd olika leverantörer med mer och mindre omfattande lösningar. Gemensamt för de flesta systemlösningar är att de samlar information om exempelvis försäljning, marknadsföring och kundservice i en central databas. På så sätt sammanställs kundinformation som kan användas för att styra, mäta och följa upp framtida kundaktiviteter.

NetSuite CRM

Vi på xperitus är experter på NetSuites CRM - branschens enda fullt integrerade och molnbaserade CRM-system. Systemet innefattar de traditionella CRM-funktionerna som SFA, kundtjänsthantering och marknadsföringsautomation men erbjuder även en uppsjö av fler värdeskapande funktioner, såsom orderhantering, försäljningsprognoser och integrerade e-handelsfunktioner. Notera att NetSuite CRM kan användas oberoende av Netsuite ERP.

Vi på xperitus är experter på CRM-system och affärssystem. Välkommen att kontakta oss för att veta mer om oss och hur vi kan hjälpa just ert företag.