Skip to content

När är JD Edwards rätt val och varför?

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
När är JD Edwards rätt val och varför?

För VD, CFO och CIO som vill öka omsättning, vinst och skalbarhet

Om ni har utmaningar med skalbarhet och tillväxt, ekonomisk kontroll, lagefterlevnad, distribution och lagerhantering, eller ineffektiva affärsprocesser – då kan det vara dags att uppgradera ditt ERP-system. I den här bloggposten presenterar vi Oracle JD Edwards EnterpriseOne och när det kan vara den ideala lösningen. 

Numera spelar ett ERP-system en avgörande roll för ett företags konkurrenskraft och således är valet av ERP-system ett mycket viktigt beslut.  

Det här är Oracle JD Edwards EnterpriseOne  

JD Edwards EnterpriseOne är en kraftfull, helt integrerad ERP-programsvit som kan driftsättas på olika sätt; ”on-prem” eller i privat, offentligt eller hybridmoln. Det är Oracles flaggskepp bland ERP-system och har använts inom olika branscher sedan 1977.  

Systemet inkluderar över 80 moduler som hjälper företag att effektivisera sina affärsprocesser och minska sina kostnader. Modulerna är fullständigt integrerade, vilket gör att du kan hantera alla processer från en och samma plattform och få värdefulla insikter för bättre beslutsfattande och resurshantering. Dessutom kan du integrera JD Edwards mot andra system och tredjepartsapplikationer. 

JD Edwards är känt för sin överlägsna flexibilitet. Du kan skräddarsy systemet för att möta en organisations alla krav och behov. Därför används det ofta av företag som har komplexa processer och behöver ett robust och mycket konfigurerbart ERP-system. 

Stärker företag i konkurrensutsatta branscher 

JD Edwards EnterpriseOne har länge haft en dominerande ställning inom tillverkningsindustrin, hos grossister/distributörer samt bland bygg- och ingenjörsföretag. Det används också flitigt inom sektorer som olja & gas, life science & medicin samt finans.  

Många företag som valt JD Edwards verkar i konkurrensutsatta branscher och möter hård global konkurrens. De måste hitta sätt att hantera kostnader och bibehålla lönsamheten, samtidigt som de ska säkerställa lagefterlevnad och innovation och leverera högkvalitativa produkter eller tjänster. 

Vi har en stor implementering där vi använder JD Edwards i hela verksamheten inkluderat produktion, supply chain och finans. Vi har använt JD Edwards under många år och är mycket nöjda, säger Carl Lamberg, ERP-lead, global operations, Coloplast, Denmark. 

När är JD Edwards EnterpriseOne ett bra val?  

Oracle JD Edwards EnterpriseOne är särskilt lämpat för organisationer som vill effektivisera sina processer för tillverkning, distribution och finansiell rapportering.  

Här är några exempel på när JD Edwards passar bra: 

    • För organisationer med komplexa produktionsprocesser som kräver omfattande planering och kontroll. JD Edwards kan hantera produktion av högt specialiserade och skräddarsydda produkter med komplexa materiallistor, produktionsflöden och instruktioner. 

    • För organisationer som använder olika tillverkningsmetoder, såsom diskret, process och lean. 

    • För organisationer som tillverkar eller underhåller tung utrustning, som byggmaskiner eller industriell maskinutrustning. Systemet erbjuder kraftfulla möjligheter för resurshantering, inklusive förebyggande underhåll samt hantering av reparationer och garantier. 

    • För organisationer som behöver effektivisera sin försörjningskedja: JD Edwards kan hantera komplexa nätverk inom försörjningskedjan, inkluderat materiallistor på flera nivåer, lagerstyrning, inköpsprocesser och prognostisering av efterfrågan. 

    • För stora, globala organisationer som behöver ett ERP-system med stöd för flera språk, valutor och juridiska enheter.  

Är JD Edwards EnterpriseOne alltid det bästa valet? 

JD Edwards EnterpriseOne är det självklara valet för vissa organisationer och i vissa situationer. Men i andra fall kan andra lösningar ligga mer i linje med företagets behov. Om ett företag till exempel inte behöver anpassning på den nivå som JD Edwards erbjuder, så kan ett system som Oracle NetSuite passa bättre. 

NetSuite är ett molnbaserat ERP-system som kräver färre IT-resurser för implementering, konfiguration och underhåll. Dessutom erbjuder det kostnadseffektivitet genom sin prenumerationsbaserade licensmodell.  

För mer information om Oracle NetSuite, klicka här.

Slutsats  

Sammanfattningsvis är JD Edwards EnterpriseOne ett kraftfullt ERP-system som hjälper företag att effektivisera sina affärsprocesser, minska kostnaderna och aggregera meningsfull data för bättre beslutsfattande.  

Även om det är det naturliga valet för vissa företag så är det inte bästa lösningen för alla organisationer. Därför är det avgörande att utvärdera organisationens unika behov och krav när du ska välja ett ERP-system. Det finns många alternativ på marknaden och med tanke på ERP-systemets centrala roll, så är det av yttersta vikt att hitta ett system som matchar ditt företags behov.  

Vi på xperitus har gjort åtskilliga implementeringar av Oracle JD Edwards EnterpriseOne och Oracle Netsuite. Vi hjälper våra kunder med systemfrågor men också i hög grad med deras process- och verksamhetsutveckling. Dessutom stöder vi företag i valet av ERP-system. Har du frågor om JD Edwards och/eller NetSuite hjälper vi dig gärna.