Skip to content

I år firar xperitus 15 år som specialister på affärssystem

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
I år firar xperitus 15 år som specialister på affärssystem

xperitus är ett konsultbolag, verksamma i Norden, med huvudkontor i Jönköping och lokal närvaro i Göteborg, Stockholm och Köpenhamn. xperitus är specialiserade på Oracles affärssystem JD Edwards och NetSuite, samt projektledning. Den 25 november 2023 firar xperitus 15 år! 

Företaget grundades i Jönköping den 25 november 2008 av fem erfarna konsulter som såg ett behov av en aktör som verkligen ville sätta sig in i kundens behov och agera som kundens partner på insidan. Bolagen de konsultade på hade många olika IT-leverantörer där samtliga i princip sade till kunderna ”skicka en kravspec”. xperitus tyckte att det borde finnas en marknad för någon som satte sig tillsammans med kunden för att förstå komplexiteten i deras verklighet; logistiskt, ekonomiskt och uppföljningsmässigt. Och det var på den grunden xperitus startades.

Sedan starten har xperitus vuxit med ca 17% per år och har idag drygt 30 konsulter - och ambitionen är att fortsätta växa.

– Nu inleder vi en ny fas där vi ska upp i 50 – 60 konsulter för att tillgodose den ökande efterfrågan på våra tjänster, där vi ser tillväxt inom samtliga affärsområden, berättar Joakim Boström, VD och en av grundarna till xperitus.

Kärnan i verksamheten är fortfarande att ha fokus på kundernas verksamhet och processer och att verkligen förstå dem för att kunna leverera ett bra systemstöd som hjälper dem i deras arbete. 

Tjänster och implementering av Oracles ERP-system JD Edwards har hittills stått för det mesta av omsättningen och merparten av alla JD Edwards-konsulter i Sverige arbetar på xperitus. Oracle NetSuite är xperitus nya stora tillväxtområde och här förväntas man sig en kraftig tillväxt inom de närmaste åren.

– Satsningen på NetSuite är en del av vår strategi att växa ansvarsfullt. Vi riskminimerar och framtidssäkrar bolaget genom att bredda erbjudandet mot olika marknader och vertikaler som är konjunkturmotverkande, fortsätter Joakim Boström.

Som experter på JD Edwards och NetSuite kan xperitus hjälpa företag att implementera, konfigurera och optimera systemen. xperitus konsulter har även lång erfarenhet av integrationer med andra system, där de utvecklar lösningar för kundens unika behov via digitalisering, automatisering och orkestrering.

Som ett tredje affärsområde, vid sidan av NetSuite och JD Edwards, erbjuder xperitus projektledning, där xperitus är med i hela processen, från uppstart och planering till genomförande och avslut. 

– Vi brinner för att förstå kundens verksamhetsprocesser och därefter översätta dessa till systemlösningar som förenklar, förbättrar och optimerar nyttan av affärssystemet, avslutar Joakim Boström.

Boka en konsultation! Att välja affärssystem kan väcka många frågor. Tillsammans med en av våra experter analyserar vi er nuvarande situation, identifierar utmaningar och kartlägger möjliga lösningar i vårt tjänsteutbud relaterat till Oracle JD Edwards och Oracle NetSuite ERP. Skicka ett mejl till info@xperitus.com. Vi ser fram emot att höra från dig!