Skip to content

Hur fungerar Marketing Automation och varför behövs det?

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
Hur fungerar Marketing Automation och varför behövs det?

Den snabba digitala utvecklingen och stora tillgång på information har gjort att kunder idag är mer pålästa och medvetna än någonsin. Det kräver relevant kommunikation i rätt tid och i rätt kanal för att nå potentiella kunder och inte gå miste om viktiga leads. I det här blogginlägget förklarar vi på xperitus vad marketing automation är och varför det är en viktig tillgång i kommunikationen med era kunder.

Vad är marketing automation?

Marketing automation är en marknadsföringsstrategi som med hjälp av system automatiserar marknadsföringsinsatser. Enkelt förklarat kan man säga att marketing automation hjälper er att först förstå kundernas behov för att sedan kommunicera med dem på rätt sätt och i rätt tid för att bäst gynna er relation.

Syftet med marketing automation-system

MA-system har till syfte att samla in digital information, till exempel hur många gånger en specifik kund har besökt webbplatsen eller öppnat ett mejlutskick. Med hjälp av marketing automation går det också att få information om hur kunderna hittat till webbplatsen och vilka produkter eller tjänster de sökt efter. När kunderna har uppfyllt fördefinierade kriterier kan exempelvis riktade reklambudskap skickas ut. Marketing automation är ett resurssnålt sätt att skapa, upprätthålla och stärka kundrelationer som leder till affärer – den viktigaste uppgiften för marketing automation.

Fyra fördelar

  • Effektiviserar planering och genomförande av marknadsföringskampanjer över flera kanaler, inklusive webbplats, e-post, evenemang och sociala medier.

  • Förbättrar samarbetet i säljorganisationen genom möjligheten att sätta upp gemensamma marknadsförings- och försäljningsmål som följer kundresan, från insamling av leads till konverterande kunder.

  • Förkortar försäljningscykeln genom att högrelevant innehåll når potentiella kunder vid rätt tidpunkt, i rätt kanal och vägleder dem genom en uppsatt kundresa.

  • Analyserar data i realtid och ger inblick i marknadsföringskampanjernas prestation, resultat och ROI.

MA-system - en del av NetSuites CRM

Vi på xperitus har lång erfarenhet av NetSuites CRM-system där marketing automation är  del i en helhetslösning tillsammans med system för kundservice och försäljning. Läs mer om fördelarna med ett CRM-system i vårt blogginlägg

Välkommen att kontakta oss om du vill veta hur vi kan hjälpa just ert företag.