Skip to content

Effektivt affärssystem för lager och distribution

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
Effektivt affärssystem för lager och distribution

Att arbeta smartare, enklare och snabbare är givetvis ett gemensamt mål för alla lagerförande bolag. Ett effektivt system för lageroptimering är nyckeln till att nå distributionskedjans fulla potential. Vi på xperitus förklarar vad WMS och SCM betyder, ger tips på hur ert företag kan optimera ert logistikflöde och belyser fördelarna med våra systemfunktioner för lager och distribution. 

Optimera lagerhantering med WMS och SCM

  • WMS (Warehouse Management System)
    WMS betyder lagerhanteringssystem och finns till för att stödja och kontrollera de dagliga aktiviteterna inom lagerhantering. Det handlar i grund och botten om att optimera strukturen för plock, förflyttning och frakt av produkter.

  • SCM (Supply chain management)
    SCM är ett återkommande begrepp inom lageroptimering. Inom logistik handlar SCM om hantering och optimering av försörjnings- och distributionskedjor. Genom olika funktioner och verktyg som ingår i ett lagerhanteringssystem kan ni effektivisera verksamhetens lager och på så sätt sänka kostnader och stärka kundupplevelser.

Välj rätt WMS-system 

Men hur bör ni tänka när er verksamhet väljer system för lageroptimering? Ett WMS-system innehåller vanligtvis ett flertal olika funktioner och tjänster som optimerar processer inom bland annat varuhantering, lagerkontroll, informationsflöde och kundservice. Valet av WMS-system bör utgå från en analys av er verksamhets nuvarande och framtida behov. Vad vill ni åstadkomma med hjälp av systemet? Vilka delar av verksamheten önskar ni att optimera? Utforska sedan vilka system på marknaden som bäst uppfyller era krav. 

Vad vi på xperitus erbjuder 

Traditionellt sett har affärsfunktioner inom distribution och lagerhållning haft ett stort fokus på kostnadsbesparingar. Dagens, och framtidens, marknad karaktäriseras av fler och mer komplexa utmaningar kopplade till konkurrens, digitalisering och snabbt ökande kundkrav. Vi på xperitus erbjuder JD Edwards EnterpriseOne Warehouse Management System (WMS) och NetSuites wholesale and distribution-lösning. Tjänsterna innehåller en rad funktioner som bidrar till förbättring av marginaler, global digitalisering, anpassning till kundbehov och global kontrollmöjlighet.  

Läs mer om vad våra system för lager och distribution erbjuder här. 

Vi på xperitus är experter på affärssystem. Välkommen att kontakta oss för att veta mer om affärssystem och hur vi kan hjälpa just ert företag.