Skip to content

Effektivisera och modernisera ert ekonomisystem

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
Effektivisera och modernisera ert ekonomisystem

En välmående ekonomiavdelning är ofta grunden i ett välmående företag. Genom att modernisera er avdelning med ett affärssystem som möter era behov kan ni effektivisera ert arbete. Utnyttja sedan ekonomisystemets fulla potential med färdiga rapporter och automatiserade processer och frigör tid till andra viktiga frågor som driver verksamheten framåt. 

Se till att systemet möter era behov

Ett affärssystem ska förenkla ert manuella arbete och frigöra tid så att ekonomiavdelningen kan fokusera till fullo på sin kärnkompetens istället för tidsslukande processer. Dessutom ska ett modernt ekonomisystem även kunna samordna informationsflöden och ge er betydelsefulla insikter inför viktiga affärsbeslut. 

Om ert befintliga system inte möter dessa behov är det förmodligen lätt att motivera en investering av ett nytt affärssystem. Att ha ett modernt system, exempelvis NetSuite eller JD Edwards EnterpriseOne, som går att anpassa efter era behov hjälper er att arbeta effektivt och ser till att ni förblir konkurrenskraftiga på marknaden. 

Utnyttja ekonomisystemets fulla potential

En effektiv ekonomiavdelning börjar med effektiva processer. Genom ert ekonomisystem kan ni frigöra tid till vinstdrivande processer och skaffa er viktiga konkurrensfördelar. Utnyttja dess fulla potential och spara både tid och resurser. 

Analysera er data

Affärs- och ekonomisystemet sitter på mängder av data som kan hjälpa er ta välgrundade och snabba affärsbeslut. Business Intelligence (BI) finns i de flesta moderna affärssystem och samlar in samt strukturerar såväl intern som extern data. NetSuite är ett exempel på ett affärssystem med hundratals inbyggda BI-komponenter som KPI:er och rapporter, som alla hämtas i realtid från en enhetlig databas. Genom att utnyttja denna möjlighet och arbeta proaktivt med informationen kommer ni förbli konkurrenskraftiga och på ett effektivt sätt kunna driva verksamheten framåt.

Automatisera era processer

När manuella processer kan automatiseras frigörs ekonomens tid till andra viktiga projekt och processer. Genom att automatisera processer med stora volymer och hög grad av manuell hantering kan ni både spara tid och kvalitetssäkra ert arbete samtidigt som ni arbetar mer produktivt mot era affärsmål. 

Exempel på processer som enkelt kan automatiseras med Netsuite och JD Edwards är:

  • återkommande fakturor
  • påminnelsebrev
  • bankintegrationer

Skifta fokus

En förlegad bild av ekonomiavdelningen är att den huvudsakliga uppgiften är att kontrollera diverse kostnader som rör företaget. Den moderna ekonomiavdelningen besitter ett större ansvar än så och fokus ligger nu ofta istället på en ökad vinstgenerering. För att förbli konkurrenskraftiga är det därför viktigt att följa med i utvecklingen och att själva prioritera att frigöra tid till vinstdrivande processer. 

Vill ni också modernisera och effektivisera er ekonomiavdelning? Vi är experter på affärssystemen NetSuite och JD Edwards EnterpriseOne som hjälper er att frigöra tid till de allra viktigaste frågorna. Välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa just ert företag.