Skip to content

Byta till nytt ERP – tips vid byte av affärssystem

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
Byta till nytt ERP – tips vid byte av affärssystem

Är ni i ett stadie där ni inte kan leva upp till kundens förväntningar, inte kan agera lika proaktivt som era konkurrenter eller helt enkelt har vuxit ur ert befintliga affärssystem? Anledningarna till att byta affärssystem kan vara många och lösningarna ser sällan likadana ut. Vi på xperitus ger er våra bästa tips när det är dags för er att byta affärssystem.

Hitta drivkraften - fokusera på investeringen

Vi vet att ni som ska byta affärssystem står inför ett stort beslut. Processen där för- och nackdelar ska vägas in är ofta lång och tidskrävande. Därför är det viktigt att se ljuset i tunneln och hitta en drivkraft för att kunna fokusera på vad ert nya affärssystem ska göra för nytta och vilket värde det ska skapa i er organisation. Se därför inte ert byte av affärssystem som ett nödvändigt ont, utan som en investering för ökad lönsamhet.

Viktiga aspekter - för långsiktig hållbarhet

En investering ska vara lönsam. För att få ut den största möjliga nyttan av ert nya affärssystem, idag och i framtiden, finns det en hel del viktiga aspekter att ta i beaktning när ni utvärderar de olika alternativen. Vi listar några.

  • Flexibilitet - tillväxt & integration

Är ni på frammarsch? Då är ett flexibelt affärssystem som kan uppgraderas i takt med er organisation en viktig aspekt. Ett affärssystem kan vara flexibelt på många sätt - till exempel genom valmöjligheter mellan olika databaser och operativsystem.

  • Säkerhet - för verksamhetskritiska processer

Säkerhet är ett omdebatterat ämne - och vi förstår varför. Att er data ska vara lagrad med högsta säkerhet är A & O. Värdera därför ett affärssystem där ni får full kontroll över hela organisationens data.

  • Uppgradering - automatiska lösningar

Med automatiska uppgraderingar för ert affärssystem kan ni försäkra er om att organisationen omsluts av de allra modernaste alternativen för ert affärssystem. Vårt molnbaserade affärssystem Netsuite är ett exempel på affärssystem som uppgraderas automatiskt - så mycket som två gånger per år inkluderat i licenserna.

  • Användarvänligt

Ett affärssystem ska finnas till för att effektivisera er organisation. En viktig aspekt är därför användarvänligheten - gärna till låg ägandekostnad. Både NetSuite och JD Edwards EnterpriseOne är användarvänliga och har låg ägandekostnad. Kanske är något av dessa två system något för er?

En helhetslösning - för din organisation

För att uppnå målen för era projekt är det viktigt att ni väljer ett affärssystem anpassat för er organisation. Vi på xperitus tillhandahåller konsulter med omfattande branschkunskap från flera olika branscher för att vi ska kunna hitta den bästa lösningen för er verksamhet. Detta har i kombination med lång erfarenhet visat sig vara en av de viktigaste framgångsfaktorerna för en lyckad ERP-implementation.

Vi på xperitus är experter på affärssystem. Välkommen att kontakta oss för att veta mer om affärssystem och hur vi kan hjälpa just ert företag.