Skip to content

Business Intelligence - vad och varför?

No quod sanctus instructior ius, et intellegam interesset duo. Vix cu nibh gubergren dissentias. His velit veniam habemus ne. No doctus neglegentur vituperatoribus est, qui ad ipsum oratio. Ei duo dicant facilisi, qui at harum democritum consetetur.
Business Intelligence - vad och varför?

Business Intelligence (BI) är ett vanligt förekommande begrepp, men vad är det, och varför ska man använda sig av det? I detta blogginlägg ger vi på xperitus en klarare bild av vad Business Intelligence egentligen är och hur ert företag kan främja tillväxten med hjälp av smarta BI-komponenter i ert affärssystem.

Vad är BI? 

BI, eller Business Intelligence, översätts på svenska till affärsintelligens. Enkelt förklarat så används BI för att samla in och strukturera intern och extern data från olika system. Ett BI-verktyg förbereder data inför analys, ert jobb är sedan att använda den data som är relevant för att driva verksamheten framåt.

Utvecklas med BI

Kortare bokslut, lättillgängliga rapporter och mer effektiva analyser är bara några av de många möjligheter som öppnats upp tack vare BI-lösningar. Gemensamt för i princip alla företag är behovet och viljan att arbeta effektivare och smartare. Med hjälp av stöttande system för affärsintelligens får ni möjlighet att ta snabbare och mer välgrundade affärsbeslut. Med BI-komponenter i ert affärssystem kan ni arbeta mer proaktivt med konkret fakta som grund och även prognostisera utvecklingen i olika scenarion.

BI i symbios med andra system  

Enkelt sagt är BI spindeln i nätet som väver samman information och data från olika system. Med ett funktionellt BI-verktyg kan ni integrera data och rapporter från olika affärsprocesser och avdelningar och på så sätt få ett helhetsperspektiv över verksamheten. En tydlig överblick över hela verksamheten i kombination med möjligheten att djupdyka i specifika områden öppnar många dörrar till värdefulla effektiviseringar av företagets processer. 

Affärsintelligens med NetSuite 

Vi på xperitus är experter på NetSuite, ett världsledande affärssystem inom publika och molnbaserade system. NetSuite är ett integrerat ERP-system som levereras med hundratals inbyggda BI-komponenter såsom KPI:er, rapporter och villkorsstyrda påminnelser – allt i realtid från en enhetlig databas. Läs mer om NetSuite

Dags att ta nästa digitala steg? 

Vi på xperitus är experter på affärssystem. Vi fokuserar alltid på att skapa mervärde genom att arbeta med utgångspunkt i våra kunders affärsprocesser. Välkommen att kontakta oss för att veta mer om våra affärssystem och hur vi kan hjälpa just ert företag att ta nästa steg i er digitala utveckling.